Élet-Stílus

Kutyavér mentette meg egy macska életét

macska (macska,  )
macska (macska,  )

Az Új-Zélandon történt rendkívüli transzfúzió véradója egy labrador kölyök volt.

A 7 éves macska, Rory patkánymérget evett és attól került életveszélyes állapotba. Az állat fájdalmas hangjaira figyelt fel gazdája, Kim Edwards és azonnal állatorvoshoz száguldott a macskával. A klinikán közölték, hogy Rory a végét járja, és csak azonnali vérátömlesztés segíthet rajta. Mivel nem volt idő megfelelő vérű donor macskát keresni, jobb híján a nő baráti köréből kerítettek egy kutyát.

A labrador kölyök vércsoportját ugyan nem ismerték, és az orvosok szerint nagy valószínűséggel “kilökte” volna magából a macska szervezete, de ez öt nap haladékot jelenthetett, ami alatt akadhatott volna megfelelő vérű macska. Végül a macska kutyavért kapott, jóllehet különböző állatok között nem javallott az ilyen beavatkozás.

Az új-zélandi eset azonban rendkívül szerencsésnek bizonyult. A végét járó macska egy órával a vérátömlesztés után felült, dorombolni kezdett és enni.

“Mintha újjászületett volna! Immár ismét normálisan él, de a kutyavér ellenére sem kutyálkodik. Nem ugat, és nem hozza be az újságot” – idézte a New Zealand Herald című új-zélandi lap szerdán a macska gazdáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik