Élet-Stílus

Három tuti recept, ha gyors édességre vágyik

mez(960x640)(1).jpg (méz, )
mez(960x640)(1).jpg (méz, )

Készülhet sós és édes változatban is, de még az idénygyümölcsöket is felhasználhatjuk hozzá.

A muffin az angolszász világból került hozzánk, de ma már világszerte kedvelt finomság. Népszerűségét gyors elkészítésének és az alapanyagok sokféle variációjának köszönheti, hiszen használhatunk hozzá friss vagy aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, zöldfűszereket, sajtot, túrót, de akár húst vagy halat, rákot is.

A hozzávalók gyors kikeverése után máris mehet a sütőbe, ahol 15-20 perc alatt elkészül. Egyedül muffin sütőformára van szükség hozzá, de ennek beszerzése sem bonyolult ma már. Mivel éppen a friss idénygyümölcsök szezonja tart, mi sem ajánlhatunk mást, mint friss gyümölcsös muffinokat.

Szedres muffin

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg apró szemű, lágy zabpehely
  • 12 dkg zabkorpa
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál xylit
  • 2 evőkanál szűz olívaolaj
  • 0,5 dl víz
  • 12 szép, nagy szemű, érett fekete szeder

Ha kíváncsi, hogy csinálja, vagy szeretné elkészíteni a barackos és a szilvás muffint, kattintson ide!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik