A muffin az angolszász világból került hozzánk, de ma már világszerte kedvelt finomság. Népszerűségét gyors elkészítésének és az alapanyagok sokféle variációjának köszönheti, hiszen használhatunk hozzá friss vagy aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, zöldfűszereket, sajtot, túrót, de akár húst vagy halat, rákot is.
A hozzávalók gyors kikeverése után máris mehet a sütőbe, ahol 15-20 perc alatt elkészül. Egyedül muffin sütőformára van szükség hozzá, de ennek beszerzése sem bonyolult ma már. Mivel éppen a friss idénygyümölcsök szezonja tart, mi sem ajánlhatunk mást, mint friss gyümölcsös muffinokat.
Szedres muffin
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 10 dkg apró szemű, lágy zabpehely
- 12 dkg zabkorpa
- 1 kiskanál sütőpor
- 3 tojás
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál xylit
- 2 evőkanál szűz olívaolaj
- 0,5 dl víz
- 12 szép, nagy szemű, érett fekete szeder