Élet-Stílus

Eltűnhet a sikeres divatmárka

Megszűnhet a Dolce & Gabbana, ha a két tulajdonos olasz adócsalása miatt kiszabott büntetés bedönti a céget.

A világ egyik vezető márkája mögött álló tervezőpáros Domenico Dolce és Stefano Gabbana a vádak szerint hozzávetőleg egymilliárd eurós összeggel rövidítette meg az adóhivatalt és ezáltal az olasz államot 2004-2005-ben.

A divatguruk 2012-ben kezdődött ügye egyike annak a kevés adócsalási esetnek, amelyek hírességeket érintenek és el is jutnak a bírósági szakaszba. A tervezők, akik többek közt Madonnát és Naomi Campbellt is öltöztetik, tagadták a vádakat. Májusban a milánói ügyészség adócsalás miatt két és fél év szabadságvesztést kért a divatgurukra.

Bár az ítéletet felfüggesztették, a két cégvezetőnek csaknem 343,4 millió euró büntetést kell befizetni, és erre jönnek még rá a büntetőkamatok. A két divattervező szerint amennyiben az ítéletet végrehajtják, végleg bezárják üzleteiket, mivel képtelenek lennének megfizetni a díjat.

Tovább súlyosbítja a helyzetüket, hogy Milánóban az önkormányzat etikai okokból megtiltotta, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokban Dolce & Gabbana-boltok üzemeljenek – írja a Franchiseportalra hivatkozva a hvg.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik