Élet-Stílus

Már nem Abramovicsé a világ legnagyobb jachtja

jacht (jacht)
jacht (jacht)

Többé már nem Roman Abramovics orosz milliárdosé a világ legnagyobb jachtja - adta hírül a francia Yacht France magazin. Az elmúlt évek híradásaiban gyakran szereplő Eclipse nevű hajócsodát egy nemrég elkészült monstrum, az Egyesült Arab Emírségek királyi családjának tulajdonában lévő Azzam taszította le a trónról.

A német Lürssen hajógyárból nemrég kifutott, előtte három évig épült, 180 méter hosszú luxusjacht majdnem 17 és fél méterrel szárnyalja túl Abramovics drága játékszerét. Emellett a sebessége elérheti a 34 mérföld per órát, amit az összesen 70 megawatt teljesítmény leadására képes két dízel és két gázturbina biztosít. Ezzel az Azzam a leggyorsabb tengerjáró jachtnak járó címet is átvette. A jachton hat gyönyörűen díszített híd és egy 550 négyzetméteres társalgó is található.

Fotó: Northfoto

Az úszó palota 620 millió dollárjába került a megrendelőnek, Kalifa bin Zájed Ál Nahján sejknek, aki nem mellesleg az Egyesült Arab Emírségek elnöke. A Yacht France kitér arra is, hogy a világ száz legnagyobb jachtja közül, 19 hajó orosz tulajdonban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik