Élet-Stílus

Magyar is van a világ legszebb strandjai között

A Guardian azután, hogy lehúzta a Déli pályaudvart, magyar strandot méltatott.

Mindössze néhány nappal azután, hogy cikkében a világ legcsúnyább pályaudvarai között emlegette a budai Déli pályaudvart, újra magyar vonatkozású cikkel rukkolt elő a tekintélyes brit lap, a Guardian.

A magazin ezúttal – nem kizárt, hogy a Nagy-Britanniába is visszatérő kánikula örömére – a világ legszebb medencéit és strandjait vette számba. A tíz legszebb között – a kanadai, a chilei, az ausztrál és szingapúri versenyzők mellett – ott egy magyar is.

Legutoljára 2002-ben rekonstruálták
Forrás: Wikipédia

A lap ezúttal a Palatinus strandfürdőt méltatta, melyet 1919-ben építettek az akkor még rendezetlen Duna-parton. A strandfürdő megépítése után folyamatosan alakult: a legjelentősebb bővítésre 1930-ban, Janáky István tervei alapján került sor. Ekkor építették meg a mai napig is működő hullámmedencét. A Palatinus legutóbbi rekonstrukciója 2002-ben fejeződött be, melynek során korszerű vízszűrő- és forgatóberendezésekkel szerelték fel a medencéket.

A legszebb medencéket bemutató listát egyébként most nem egy újságíró véleménye alapján, hanem olvasói szavazatok összesítése után állították össze. Ide kattintva nézheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik