Élet-Stílus

A legcsúnyábbak között a Déli pályaudvar

A magyar pályaudvar kilenc másik állomással együtt került szégyenpadra.

Ma újabb magyar épület került be a nemzetközi köztudatba, ugyanis a brit Guardian magazin terjedelmes cikkben foglalkozott többek között a budai Déli pályaudvarral – olvastuk az Urbanista blogon. Csakhogy, mint kiderült, ez az új ismertség finoman szólva sem pozitív:

“A Guardian újságírója elmerengett azon, hogy milyen csúnya a Pennsylvania Station New Yorkban és ha már így tett, gyorsan összeszedte a világ 10 legrondább pályaudvarát. Közéjük sorolva a budai Délit is (meg mint időközben a tájkertes Aesculus felhívta a figyelmem: a római terminit is, ami minden tankönyvben benne van, mint a modern pályaudvarok mintaképe).”

A posztból kiderült, hogy a cikk szerzője, bizonyos Jason Farago szerint, amilyen szép az Eiffel-iroda tervezte Nyugati pályaudvar, olyan csúnya a “kommunista” Déli, a sötétített üveg és a sok beton miatt.


Kép forrása: Wikipédia

Egyébként a főváros egyik legfontosabb pályaudvara, ellentétben a többi fejpályaudvarral modern stílusban épült, és az Urbanista blog szerzője szerint nemzetközi mércével mérve is megállja a helyét. Ha kíváncsi, hogy az egyik legrondábbnak kikiáltott pályaudvar miért lehet mégis a korszak remeke, olvassa el ide kattintva.

A MÁV egyébként most indította újabb közvéleménykutatását. Nos, ez is egy vélemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik