Élet-Stílus

Nyolc hely, ahol most sokkal, de sokkal jobb lenne

Megnéztük, milyen messzire kellene mennünk, hogy levegőt is kapjunk.

Meglepő, de egyébként nem is annyira. A szomszédaink nyilván szóba se jöhetnek: Ausztria, Szlovákia és Románia is majd megfő mostanság. Bécsben 31, Pozsonyban 34, míg Bukarestben 36 fok várja a menekülőket. Ahhoz, hogy találjunk egy kevésbé forró helyet, ahol végre hűsölni is tudunk, Prágáig kell mennünk: ott most épp tökéletes az idő egy korsó sörhöz. 28 fok van és napsütés.

Egyébként viszonylag elviselhető az idő még Párizsban (25 fok), Németországban (átlagban 23-24), sőt bármilyen hihetetlen Madridban és Lisszabonban (27 fok) is.

Nem inni akar, csak pihegni valami szép és lehetőleg hűs vízparton? Az se gond. Íme, néhány, a világ talán legszebb természetes és mesterséges medencéiből:

Havasu-vízesés, Arizona


Ik Kil Nemzeti park, Mexikó

Tat Kuang Si-vízesés, Laosz

Feszített víztükrű medence Balin


Kikapcsolódás meseszép környezetben
Fotó: Alila Ubud

Fűtött szabadtéri medence, rálátással a svájci alpokra


Kipróbálná?
Fotó: The Cambrian

A vízpart nem elég jó? Mit szólna egy éjszakához egy víz alatti szállodában? Mondjuk itt?

Az Atlantis szálloda Dubajban van – természetesen – és túl azon, hogy a híres Pálmafa-szigeteken épült, arról híres, hogy lakosztályainak egy része a víz alatt kapott helyet, így a kedves vendég elalvás előtt az ágyból, vagy épp zuhanyzás közben is csodálhatja a tenger alatti életet. Az élmény nyilván nem olcsó, ahogy Dubajban semmi sem az, viszont garantáltan maradandó.


Szerettük volna ajánlani, a Jukkasjärviben lévő híres jéghotelt is, a hívogató csupajég hálószoba miatt, de mint kiderült a létesítmény csak télen üzemel. Mivel tavasszal elolvad, helyette a nyári hónapokban csinos jégbár üzemel.


Fotó: visitsweden.com

Jó hír, hogy ilyenből már Budapesten is van egy a Váci utcában. Ide kattintva olvashatja el, milyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik