Élet-Stílus

Veszélyes a gumimedence az oviban

Az áruházakban vásárolt játékszer csak otthoni használatra engedélyezett.

A közfürdők létesítéséről és működéséről szóló rendelet értelmében csak olyan közfürdő létesíthető, üzemeltethető, amelynek medencéit vízforgató berendezéssel szerelték fel. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) néhány – elsősorban a gyógymedencékre vonatkozó – kivételtől eltekintve nem adhat felmentést a vízforgató berendezések létesítése alól. A közegészségügyi hatóság természetesen minden esetben megköveteli a közfürdők létesítésére, fenntartására, üzemeltetésére és a víz minőségére vonatkozó részletes szakmai előírások betartását.

A hatályos jogszabályok szerint a medencés közfürdőkben a vízzel közvetlenül érintkező anyagoknak, termékeknek és a víz kezelésére alkalmazni kívánt technológiáknak OTH alkalmazási engedéllyel kell rendelkezniük.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal felhívja a figyelmet, hogy a nyári melegben a felfújható, illetve kemény falú medencék használata az óvodákban közegészségügyi kockázatot jelent, ugyanis a nyári melegben, valamint az óvodai létszámból adódóan könnyen alakulhatnak ki fertőzések. Azért is fontos ezt hangsúlyozni, mert egy olyan csoportról van szó, amelyik életkoránál fogva érzékeny a fertőzésekre. Ha a közegészségügyi felügyelők az említett rossz gyakorlattal találkoznak, akkor felhívják a figyelmet a veszélyekre, az intézmény vezetőjét, illetve az óvónőket figyelmeztetik.

Ha szeretné tudni, hogy büntethetnek-e a gumimedencék használatáért, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik