Élet-Stílus

Kis híján megfőtt az autóban felejtett kutya

A kétségbeesett állatot egy rendőrtiszt mentette meg.

Embert és állatot egyaránt megvisel a Nagy-Britanniában hetek óta tomboló szokatlan hőhullám. A kánikula, aminek a korábbi hírek szerint 100-nál is több halálos áldozata van, a hétvégén is kitartott: a nappali 30 fokos „hőség” még éjjel is csak pár fokot esett vissza.

Utoljára 2006-ban volt hasonló időjárás a szigetországban, nem csoda, hogy a britek nagy részének fogalma sincs, mit kell csinálnia kánikulában. Valószínűleg emiatt fordulhatott elő az az eset is, ami a hétvégén borzolta Devon lakóinak kedélyét. Egy tengerpartra igyekvő gazdi ugyanis a tűző napon az autóban hagyta kutyáját.

A négylábút, akit a gazdi étlen-szomjan zárt az autóba, a szemtanúk elmondása szerint a két, résnyire nyitva hagyott első ablak mentette meg, és az, hogy kétségbeesett ugrálása közben sikerült beindítania a kocsi riasztóját. Ez keltette fel az egyik arra járó állatbarát figyelmét, aki, miután észrevette a szorult helyzetben lévő állatot, azonnal értesítette a rendőrséget.


Szerencséje volt
Forrás: The Daily Mail

Mivel a tulajdonost nem sikerült előkeríteni, a kiérkező rendőrtiszt bezúzta a kocsi hátsó ablakát, ezen keresztül mentették ki a pánikba esett és kezelhetetlenné vált állatot, amelyet aztán vizes takarókkal hűtöttek hosszú percekig.

Míg Nagy-Britanniában a kánikula várhatóan a hét közepéig tart majd, nálunk még csak most keményít be igazán a meleg. Ahogy arról korábban írtunk, kedden már 34 fokot is mérhetünk napközben, a java pedig a hétvégére marad: akkor várhatóan 36-38 fok közötti hőség tombol majd napközben. Épp ezért a következő napokban fokozottan ügyeljünk szeretteinkre. Semmilyen körülmények között ne hagyjunk az autóban kisgyermekeket, kutyákat vagy macskákat. Még rövid időre sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik