Élet-Stílus

Tuti bőrfiatalító módszerek

bőrápolás (bőrápolás)
bőrápolás (bőrápolás)

Nem kell feltétlenül beletörődnünk abba, hogy jó- és rosszkedvünk, érzelmeink idővel nyomot hagynak az arcunkon egyre mélyülő ráncok formájában.

Ha akarjuk, ha nem, mindannyiunk bőre megereszkedik egyszer. Sorvadni kezd az izomzat, a bőr alatti zsírszövet, csökken a szövetek víztartalma, a bőr rugalmas rostjai megváltoznak és kialakulnak az öregség szemmel látható jelei. Az öregedés folyamatának lassítására és feltűnő jeleinek eltüntetésére azonban számos hatékony, és legalább annyi kevésbé hatásos szer és kezelés látott napvilágot.

Bőrradírozás és társai

Megelőzéssel és rendszeres házi ápolással, hidratáló és tápláló krémekkel, pakolásokkal késleltethető a bőr öregedése. Meg kell próbálni elkerülni a szélsőséges időjárási viszonyokkal járó káros hatásokat. A modern fényvédők és kozmetikumok hatékony segítséget nyújthatnak, mégis időnként (bár a legjobb volna rendszeresen) kozmetikai kezelést kell igénybe venni.

Fotó: Northfoto

Mielőtt a különböző típusú krémeket kipróbálnánk, célszerű előbb az ún. peelingezést, azaz hámlasztást alkalmazni. A legáltalánosabb, akár otthon is használható mechanikai peelingek a bőrradírok, melyek a bőr elhalt sejtjeit mechanikailag, dörzsöléssel koptatják le.

Az arcon, nyakon, dekoltázson is alkalmazható speciális vákuummasszázs-készülékekkel a bőr fiatalítása, rugalmasítása végezhető. Ennek alapja, hogy alkalmazása során a nyirokáramlás és a lokális vérkeringés nagymértékben javul, az anyagcsere megélénkül és a sejtek oxigénfelvétele nő.

Ha még többet akar megtudni arról, hogyan késleltetheti a bőr öregedését, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik