Élet-Stílus

Gázosak a márkás testápolók

A Tudatos Vásárlók tesztje szerint hemzsegnek bennük az allergének és a kritikus anyagok.

Tegyük a szívünkre a kezünket, ha testápolót vásárlunk, nem feltétlenül az első szempontunk az, hogy megnézzük, milyen összetevőkből készülnek. Elsősorban inkább az árát, a hatását, a márkáját és az illatát nézzük, az összetevők csak ezek után kullognak a sorban.

Pedig nem árt ha tudjuk, hogy épp amiatt, hogy a testápolókat viszonylag nagy bőrfelületen és gyakran (napjában akár többször is) használjuk, körültekintően érdemes válogatnunk: ha nem figyelünk oda, nagy mennyiségű káros anyag kerülhet velük a szervezetünkbe.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete épp ezért megvizsgált a leggyakrabban használt és legnépszerűbb márkákat, hogy kiderüljön, melyik márka milyen összetevőket használ, vannak-e egyáltalán bennük kritikusnak számító anyagok, például szintetikus bőrpuhítók, tartósítószerek vagy egyéb kemikáliák.

Az erre vonatkozó tesztből kiderült, épp a legismertebb márkák azok, amik a legtöbb kritikus összetevőt tartalmazzák: a Dove, a Garnier, a Neutrogena, sőt még a Baba termékei is elég kevés pontot szereztek, mert szinte minden kifogásolt összetevő-kategóriából volt bennük.

A Garnier termékében még rendkívül kritikus, nehézfémekkel potenciálisan szennyezett aluminum starch octenylsuccinate is volt. Leghátul az Avon terméke kullog, amelyben minden kritikus anyag megtalálható, még az aluminium strach octenylsucciante is, pluszpontot pedig semmivel sem érdemelt ki.

A teszt eredményeiről bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik