Élet-Stílus

Így szabadulhat meg a lábgombától

lab(960x640)(1).jpg (láb, )
lab(960x640)(1).jpg (láb, )

Ha betart néhány egyszerű tanácsot, nem fog visszatérni.

Felmérések szerint, akinek egyszer már volt lábgombája, az később is könnyen összeszedheti a fertőzést – sőt minden ötödik embernek, aki kezelte ugyan a gombásodást, már a következő évben kiújul a betegség. Tippjeinkkel azonban megakadályozhatják ezt!

1. Ne hagyja abba idő előtt a kezelést!

A gombásodás elleni kezelést nem addig kell folytatni, míg észleljük a tüneteket, hanem amíg azt az orvos javasolja, vagy ameddig az a gyógyszer csomagolásán olvasható. A tünetek ugyanis gyorsabban elmúlnak, mint maga a fertőzés, így sokan idő előtt abbahagyják a kezelést. Szerencsére ma már olyan készítményt is lehet kapni, mely egy hét alatt teljesen eltünteti a gombát.

2. Ne dobja ki a gombaölő krémet!

A megfelelő higiénia (rendszeres fürdés, a hajlatok szárazra törlése) mellett nem árt hetente egyszer gombaellenes krémet használni, lehetőleg lefekvés előtt.

3. A cipő ne csak divatos legyen, egészséges is!

A cipőinket is érdemes megvizsgálni: ne legyen túl szoros vagy szűk, amibe könnyen beleizzad a láb, és lehetőleg készüljön természetes anyagból. Legalább két cipőt váltogassunk, és mindig hagyjuk alaposan kiszáradni a cipő belsejét, mielőtt újra viselnénk azt!

4. Papucs kötelező!

A munkahelyünkön, hacsak nincsenek túl szigorú öltözködési szabályok, viseljünk kényelmes, szellős váltócipőt vagy papucsot. Az uszodába, edzőterembe, szaunába is vigyük magunkkal a saját műanyag papucsunkat, és ezt időnként forró, fertőtlenítőszeres vízzel mossuk ki.

Ha ide kattint, még több hasznos tanácsot talál!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik