Élet-Stílus

Itt ehetjük a legjobb pizzát!

pizza (pizza)
pizza (pizza)

A kerek pizza Nápolyban, Rómában a darabra vágott a legjobb az olasz pizzakalauz szerint.

Az olasz pizzának két fővárosa van: Nápoly és Róma – állapította meg az összesen 400 itáliai pizzériát és pizzasütőt osztályozó olasz étteremkalauz, a Gambero Rosso, amely Olaszország legjobb pizzáit és pizzériáit gyűjtötte egybe.

A gasztroszakértők által végigkóstolt pizzák azt mutatják, hogy a klasszikusnak számító kerek pizzát Nápolyban érdemes fogyasztani, ahol a pálmát a margherita és a marinara néven ismert pizza viszi el.

Fotó: Northfoto

A Gambero Rosso a legjobb pizzarecept díját a Torre Annunziata nápolyi városrészben sütött La Pizza dell’Alleanza (a Szövetség pizzája) pizzának ítélte oda, mely friss tehénsajttal, parmezánsajtszirmokkal, hagymával és hajszálvékonyra szeletelt szalonnával készül.

Ha azonban nem akarunk pizzériába menni, és darabra vágott, akár állva, akár sétálás közben fogyasztható pizzára vágyunk, akkor Róma kínálja a legszélesebb “utcai pizza” kínálatot. A gasztrokalauz a legjobb római pizzát is megtalálta a Vatikánhoz közeli Pizzariumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik