Élet-Stílus

Miről árulkodik a pötty a körmökön?

Vitaminhiányt, de betegségeket, például mérgezést is jelenthet.

Körmünk nem csak egyéniségünket fejezheti ki, ha kedvenc színünkre kifestjük, vagy esztétikailag gyönyörködtethet, és nem is csak azért hasznos, mert segítségével le lehet kaparni a nem kívánt matricát a szekrényről, hanem felülete elsők között jelez vitaminhiányt, betegségeket. A körmön lévő fehér foltok, pontok figyelmeztetésül szolgálnak a gyengülő vitalitásról, romló idegállapotról, C-vitamin-hiányról. A tompa színű, fehér foltok fertőzésről vagy toxikus ártalomról árulkodnak. A fehér pontok ugyanakkor manikűrözés közbeni sérülés jelei is lehetnek.

Ha a körmök állományába beivódott, fehéren áttetsző vízszintes vonalakat látunk, akkor egyesek a cink hiányára gondolnak. Sötétbarna hosszanti vonal látható a körmön a pajzsmirigy betegségében. Zölden színeződik el a körömalja egy bizonyos baktérium elszaporodása következtében. A vegyi anyagok, a fixirsók és egyéb vegyszerek is elszínezhetik a szaruállományát. Igen ritkán fekete vagy sötétbarna pigmentet is találunk egy-egy körömlemez alatt.

Kíváncsi, mit jelent, ha a köröm sárgás? Szeretné tudni, mire figyelmeztetnek a vízszintes barázdák? Olvassa el ide kattintva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik