Élet-Stílus

Legóból épített magának műlábat az amputált lány

A fiatal nő igazán nem megy a szomszédba egy kis kurázsiért.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Az örökbecsű mondást mi sem illusztrálja jobban, mint az a videó, amelyet a cink.hu talált. A történet főhőse egy Christina nevű lány, akinek januárban egy szerencsétlen baleset ért. Épp autóját szerelte a garázsban, amikor a megemelt jármű egyszer csak rázuhant a bal lábára, és teljesen szétroncsolta azt. Az első vizsgálatok ugyan csak két törött csontot mutattak ki, egy héttel később viszont kiderült, hogy sérülései sokkal súlyosabbak. Olyannyira, hogy orvosával együtt végül arra a döntésre jutott, hogy a túl bonyolult helyreállító műtét helyett inkább térd alatt amputáltatja elhaló lábát.

A lány rendszeresen beszámol videóblogjában és Facebook oldalán is arról, hogy hogyan zajlik az élete amputáltként. Posztjaiban irigylésre méltó akaraterőről és humorérzékről tesz tanúbizonyságot, és tömérdek segítséget nyújt sorstársainak.

Fotó: Facebook

Legújabb videójában éppen az látható, amint legókockákból épít magának egy műlábat, amely ugyan többször szétesik a tesztelés során, de végül aztán kiállja a “terhelési próbát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik