Élet-Stílus

A szempár, amelytől elolvadt a szerkesztőség

Az állatkert legújabb lakója annyira bűbájos, hogy mindenkinek látnia kell.

A két ormányos bocs még június elején született a Fővárosi Állatkertben. Egyiküket a gondozók elválasztották az anyállattól, mert attól tartottak, hogy az idős nőstény nem lesz képes mindkét kicsinyét felnevelni.

A Facebookra ma feltöltött fotók tanúsága szerint a kölyök szépen cseperedik, boldogan kommandózik a fűben, és akkor sem zavartatja magát, ha kézbe veszik.

A kölyök egyébként igen fura családba érkezett. Míg anyja enyhén szólva sem számít fiatalnak a maga tizenöt évével, addig az apaállat még épp csak most lépett ivarérett korba.

A kis állat egyébként hím, és épp nevet keresnek neki a gondozók.

A  vörösorrú ormányosmedve

A vörösorrú ormányosmedve (Nasua nasua) a mosómedvefélék rokonságába tartozó, Közép- és Dél-Amerikában honos erdőlakó emlősállat. Étlapján rovarok, apróbb gerincesek, madárfiókák és tojások mellet nagyrészt növényi eredetű táplálékok, gyümölcsök, bogyók és gombák szerepelnek. A nőstények 77 napos vemhesség után 1-4 utódot hoznak a világra. Az apróságok felnövekedve 3 éves koruk után érik el az ivarérettséget. Élettartamuk a vadonban ritkán haladja meg a 7-8 évet, állatkertekben viszont akár 15-17 évig is élhetnek.

Forrás: zoobudapest.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik