Élet-Stílus

Felpörgeti az agyat a diéta

fogyókúra (karcsú, )
fogyókúra (karcsú, )

Nem csak a pluszkilók leadása a fogyókúra pozitívuma.

Még egy okkal több, hogy rávegyük magunkat a fogyókúrára (amennyiben szükséges). Amellett, hogy jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, agytevékenységünk is felgyorsul, a memóriánk pedig szárnyakat kap – erre derítettek fényt svéd kutatók. A szakemberek túlsúlyos nőkön végeztek kutatást, és arra a következtetésre jutottak, hogy a súlyveszteség feljavítja a memóriát, amelynek a működése – mint kiderült – szorosan összefügg az elhízással.

Andreas Pettersson, az Umea Egyetem orvosa vezette azt a kutatást, amelynek során húsz – 61 év átlagéletkorú – túlsúlyos nőt vizsgáltak meg, majd féléves diétára fogták őket. Arra lettek figyelmesek, hogy a tesztalanyoknál a BMI-index és a kilók számának csökkenésével az agytevékenység is felpörgött. A diéta előtt ugyanis neveket és arcokat kellett memorizálniuk a hölgyeknek, a féléves fogyókúra után azonban sokkal jobb eredménnyel tudták „előhívni” a megjegyzett adatokat.

Mint a vizsgálat rávilágított, a súlyveszteség során az agy sokkal aktívabbá válik, a memória pedig még jobban képes tárolni az információkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik