Élet-Stílus

Nyáron is pörög a bécsi turizmus

bécs (bécs)
bécs (bécs)

A város gasztro- és kulturális programokkal készül a nyári turistaáradatra.

Bécs turizmusa 2012-ben 12,3 millió kereskedelmi szálláshelyen eltöltött vendégéjszakával sikeresen zárta az évet. A kiemelkedő eredményhez a magyarok 80 ezer látogatással és 140 ezer vendégéjszakával járultak hozzá. Bár nem kerültünk be a top 10 küldőország közé, de a cseheket vagy lengyeleket megelőzve hazánk a 14. helyen szerepel a listán, míg a legnagyobb számban németek, oroszok, olaszok, amerikaiak és britek látogatják a várost.

Az osztrák főváros azonban a nyári hónapokban sem „tétlenkedik”: változatos kulturális, gasztronómiai és szórakoztató programokkal csábít. A Bécsi Idegenforgalmi Hivatal budapesti kampányával most főként a fiatalokat szeretné megszólítani, hogy a nyári úti célok között is vonzó lehetőségként mutassa be az osztrák fővárost.

Fotó: Northfoto

A város vezetősége mindenesetre abban bízik, hogy az elmúlt évek munkája és a következetes stratégiai lépések garanciát jelentenek a további növekedésre. Bécs többek között a hotelszobák számát, de a célcsoportot is tovább bővítette a luxus márkák közönségével, akik 2012-ben birtokba vették az új, 11 500 négyzetméter területű Golden Quarter bevásárlónegyed elegáns butikjait. A városba látogatók így várhatóan megtöltik azt a négy új hotelt is, amelynek átadását idénre tervezik. Ezek között lesz az ME Vienna, Ausztria legmagasabb épületében, a 220 méteres 1-es DC Toronyban.

Sőt az infrastruktúra fejlesztése kiemelt szerepet játszik a turisztikai stratégiában, ezen belül az új főpályaudvar – a Hauptbahnhof – munkálatai 2015-re zárulnak le egy 5 ezer apartmanból és irodából álló új negyed felépülésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik