Élet-Stílus

Budapest a top 10 európai úticél között

budapest sightseeing (budapest, turizmus, túrista busz)
budapest sightseeing (budapest, turizmus, túrista busz)

A Lonely Planet egy 10-es toplistát közölt azokról a helyszínekről, ahová az Európába látogatóknak mindenképp érdemes ellátogatniuk. A magyar főváros is felkerült a listára.

Az útikönyveiről híres Lonely Planet online kiadása azokat az európai úticélokat vette sorba, amelyek a kötelező körökön – London, Amszterdam – kívül esnek, de ugyanolyan izgalmas élményt nyújtanak.

Budapestet illetően a Lonely Planet a romkocsmákat, a termálfürdőket és a „rusztikus étkezdéket” említi érdekességként, látnivalóként. A rövid bemutásban helyet kapott még a Duna, a Rác fürdő (amely egyébként még nem nyitott ki, de állítólag idén ki fog), a Bródy-ház és a Zichy-palota is.

Budapesten kívül felkerült a listára Portugália második legnagyobb városa, Porto és a Douro-völgy (Portugália), Észak-Izland, az Olaszországban, a Ligur-tenger partvidékén található Cinque Terre, Morvaország (egy történelmi régió a mai Csehország keleti részén), Bern (Svájc), Marseille (Franciaország), Horvátország, Észak-Írország és Koppenhága (Dánia).


Fotó: Kummer János

A magyar fővárost egyébként nemcsak a Lonely Planet említi „legjobb úticélként”. Pár napja a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor is Budapestet ajánlotta. Szerintük az amerikai utazók számára Európa nagyvárosai drágák, Szófia, Varsó és Budapest azonban jó választás lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik