Élet-Stílus

Új orrot kapott a Fülöp-szigetek hőse

Új orrot kapott a Fülöp-szigetek hőse.

A Fülöp-szigeteken élő keverék kutya, Kabang néhány hónapja azzal lett világhírű, hogy életét kockáztatva egy motor elé ugrott, mindezt azért, hogy megmentsen két, az utcán játszó kislányt, gazdája lányát és annak unokatestvérét attól, hogy a sofőr elüsse őket.

A kutyus az ütközés következtében szörnyű sérüléseket szenvedett: a pofája teljesen összeroncsolódott, az orvosoknak el kellett távolítaniuk az orrát és a felső állkapcsát, épp emiatt sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán túléli a balesetet. Ám Kabang élni akarása erősebbnek bizonyult, mint a sérülések súlyossága.

Bár a kutya kedélye állítólag mit sem változott, gazdái azt szerették volna, ha legalább egy részét visszakaphatja baleset előtti életének, ezért kerestek egy amerikai klinikát, ahol az orvosok vállalták, hogy helyreállítják Kabang sérült állkapcsát – mindezt abból a befolyt adományból, amit azoktól kaptak, akiket megérintett a kutya története.

A műtét egyébként jól sikerült, és bár Kabang közel sem fest úgy, mint az ütközés előtt, nagyot lépett előre afelé, hogy végre teljes életet élhessen.

Megrázó videó, csak erős idegzetűeknek:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik