Élet-Stílus

Ezek a leghízlalóbb állások

evés (evés, )
evés (evés, )

A pluszkilókért lehet, hogy a szakmája a ludas.

Az íróasztalhoz kötött munkák, és a különösen nagy stresszel járó foglalkozások felelnek leginkább az elhízásért. Mint a CareerBuilder HR-portálnak – az amerikai munkavállalók körében végzett – friss felméréséből kiderül, a munkavállalók 41 százalékára a jelenlegi munkája miatt szaladnak fel a pluszkilók.

A leghizlalóbb állások toplistáját az adminisztrációs ügyintézői munkakör vezeti (69 százalékkal), melyet a mérnök (56 százalék), a tanári (51 százalék), a nővér és a fizikai munka állás követ 51 százalékkal, akárcsak a menedzseri és a rendszergazda állás. A felmérés szerint az ügyvédek és a bírák munkája ugyancsak stresszes, ezek az állások 48 százalékot értek el az összesítésben.

Fotó: Northfoto

A megkérdezetek az íróasztalnál való rendszeres ülésben (56 százalék) és a stresszben (26 százalék) látják az elhízásuk okát.

Susie Burrell amerikai táplálkozási tanácsadó szerint sok dolgozó jutalomként fogja fel az evést; hiszen a munkahelyen leginkább abba menekülünk (elsősorban az édességhez nyúlunk), ha stresszelünk, s pár percnyi önfeledt örömre vágyunk.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik