Élet-Stílus

Hizlal a kávé

kávé (kávé, )
kávé (kávé, )

Ha naponta ötnél többször isszuk, könnyen kikerekedhetünk.

Míg korábbi tanulmányok azt mutatták ki, hogy a kávéfogyasztással akár fogyhatunk is, sőt a koffein megvéd a 2-es típusú diabétesz ellen, addig egy friss vizsgálat során újabb információk derültek ki a feketéről. Ausztrál kutatók most arra figyelmeztetnek, hogy ha túlzásba visszük a kávé fogyasztását, akkor a benne lévő klorogén savtól könnyen elhízhatunk. Sőt, a diabétesz kockázatát is növeli, ha nem állunk le napi öt csészénél.

A szakemberek azt tanácsolják, figyeljünk ezért oda a napi kávéfogyasztásunkra. Naponta 3-4 csésze ugyan még csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a diabétesz kialakulásának kockázatát, ám ennél nagyobb mennyiség viszont éppen felerősíti, ennek pedig hízás lesz a vége.

Az ausztrál kutatók mindamellett az is állítják, csak pénzkidobás az olyan drága termékek fogyasztása, mint a zöld kávé, melyet fogyasztószerként reklámoznak úton-útfélen. Annak túlzásba vitt fogyasztása ugyanis egyáltalán nem párosul súlycsökkenéssel, hanem inkább újabb pluszkilókat eredményez.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik