Élet-Stílus

Boldogít a szadomazo szex

Legalábbis ezt állítják holland pszichológusok.

Azok, aki odavannak a szadomazo szexért, mentálisan sokkal egészségesebbek és boldogabbak, mint a „hagyományos” együttlétek kedvelői – állítják holland kutatók. A durvább szex hívei ugyanis – akiket többen perveznek tartanak – jobb eredményt értek el a Tilburgi Egyetem kutatócsapata által végzett felmérésen.

A szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy a szadomazo játékok iránt rajongók sokkal extrovertáltabb személyek, sokkal nyitottabbak az újdonságok iránt, és kevésbé szenvednek testi-lelki zavarokban. Ami a szexjátékban részt vevő dominánsabb felet illeti, sokkal kiegyensúlyozottabb, mint az alávetett szerepben tetszelgő partnere, ám még ő is boldogabb és lelkileg egészségesebb, mint az, aki nem élvezik ezt a fajta szexet.

Fotó: shutterstock

Andreas Wismeijer, a Tilburgi Egyetem pszichológusa szerint az extrémebb szex kedvelői semmiképpen sem zavartabbak vagy „betegebbek”, mint az átlag, sőt, inkább állnak pozitívan a világhoz. A holland szakértők egy online kérdőív alapján jutottak ezekre a következtetésekre. Az internetes tesztre válaszolók közül a szadomazo szex kedvelői sokkal stabilabbnak írták le a párkapcsolatukat, magukat pedig boldogabbnak (nemcsak a dominánsabb, hanem a szexjátékokban az alávetett szerepet betöltők), mint azok, akik mellőzik a bilincses, kikötözős aktusokat, és „szelídebb” szexuális életet élnek.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik