Élet-Stílus

Kutyájával együtt diplomázott

A mozgássérült lányt mindenhova elkíséri segítője, még a diplomát is együtt vették át.

Amerikában a diplomaosztónak komoly hagyománya van: a végzősök köntösbe bújnak, sapkát húznak, elvonulnak a büszke szülők előtt, és sikeres vizsga esetén az égbe hajítják sapkájukat. Tolószékben ez a művelet sokkal nehezebb, sőt, ha már itt tartunk, annak, aki kerekesszékben él, már az oklevélért a pódiumra felmenni sem egyszerű feladat.

Az Illinoisi Egyetem egyik mozgássérült hallgatója, aki élete minden napját négylábú segítőjével abszolválja, a diplomaosztón se tett kivételt. A lány és Hős nevű kutyája köpenybe bújtak, és készen álltak arra, hogy együtt vegyék át a vizsgákért járó oklevelet. Amikor a pódiumra igyekeztek, mindenki nagyon meglepődött, több fénykép is készült róluk.

A lány a reddit nevű oldalon nyilatkozott. „Hős körülbelül 40 parancsot tud: le tudja kapcsolni a villanyt, ha tollra vagy papírra van szükségem, odahozza nekem, nagyon szófogadó kutyus. Ő húz fel mindig a rámpákon, nélküle egyetemre se tudtam volna járni” – írta a fiatal lány, majd hozzátette: „Nagyon szerette a ruháját! Miközben vonultunk, minden 10 méteren meg kellett állni, hogy tudjanak rólunk képeket készíteni. Olyan volt, mint egy híresség! Életem egyik legszebb napja volt!”

Az oldalon rengetegen olvasták és látták a lány fényképeit és bejegyzését, így Hős lett a legújabb internetes sztár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik