Élet-Stílus

A neten ismerte meg a férjét Palotás Petra

palotás petra (palotás petra)
palotás petra (palotás petra)

Így nem csoda, ha az online társkeresés körül forog minden a legújabb regényében.

Egy, a menyasszonya által kikosarazott fiatalember; egy, a hetedik X felé közeledő nagymama, valamint két harmincas lány. Négy különböző sorsú ember, ám egyvalami mégis összeköti őket: mindnyájan internetes társkereső oldalon próbálnak ráakadni életük párjára. A helyszín pedig Magyarország.

A családjával Németországban élő Palotás Petra ugyanis a korábbi bécsi (Bécsi kávé, pesti lány című műve), valamint délkelet-ázsiai kalandok (Túl az Óperencián című regénye) után Magyarország felé veszi az irányt az Előbb-utóbb szerelem című könyvének írása közben, ebben pedig a honvágy mellett más is közrejátszott. „A mostani könyvemben egy kicsit idehaza akartam kalandozni. Úgy gondoltam, hogy az internetes társkeresés témája tökéletesen alkalmas arra, hogy Magyarországon játszódjon. Csomó történetet ugyanis az itthon élő barátaim osztottak meg velem, s ezeket is – akárcsak a saját sztorikat, kitalált történeteket – beépítettem a regénybe” – indokolta az írónő.

Palotás Petra egyik korábbi regényével – Fotó: www.PROfoto.ws

Vannak azért buktatók

A könyv igazán hiteles, hiszen az egykori műsorvezető éppen a netes társkeresésnek köszönheti a férjét, akivel lassan 7 éve él együtt, 4 és fél éve pedig boldog házasságban. „Mi nagyon gyorsan összeakadtunk. Egyrészt, hiszek a sorsszerűségben, másrészt, ami a legfontosabb, s ami egyébként nagyon is aktuális a párkeresésében, hogy viszonylag hamar találkozik az ember a kiválasztottjával” – jegyzi meg. Elmondása szerint ott tud nagyon félremenni a történet, amikor hónapokig, sőt akár évekig is elhúzódik a levelezés, s ilyenkor rendszerint illúziókba kergetik egymást a felek. „A levélváltás egy borzasztó jó szűrő, hiszen egy-két héten át az ember az üzenetváltásokon keresztül kicsit belelát a másikba; kiderül, hasonlóak-e a gondolataik, a világnézetük, de ezt utána nagyon gyorsan le lehet tesztelni egy személyes találkozón. Nálunk is így volt, és nagyon jól sikerült” – árulta el lapunknak.

A téma pedig tudatosan jött, hiszen Petra ismerősei körében is jó páran akadnak, akik a mai kor vívmányával élve próbálnak rátalálni a nagy Ő-re. „Bevallva vagy nem bevallva, a fiataloknak 80-90 százaléka biztos járt már párkereső oldalon, és ez a fajta társkeresés nagyon aktuális most, 2013-ban. A könyvben sokan saját történetükre ismerhetnek, vagy megvigasztalja őket, ha éppen megütötték a bokájukat” – magyarázta Petra, aki szerint mindenkinek aktuális a netes randizás, aki éppen pár nélkül van, és szeretne változtatni ezen a helyzeten, kortól és élethelyzettől függetlenül.

Legális, bevált fórum

S mégis mit gondolt egy kisgyermekes anyuka a mai harmincas szinglikről? – szegezem neki a kérdést. Petra csak csóválja a fejét, mint mondja, nem érti, hogyan lehetséges ez, hiszen állítólag nagyon sok fiú keresi a párját, nem csak nagyon sok egyedülálló lány van. „Valahogy elmennek egymás mellett. Nyilván ennek a rohanó világ is az oka, de az is az okok közé sorolható, hogy egyre magasabbak az elvárások, a kor előrehaladtával pedig ez egyre nehezedik, hiszen egyre kevésbé kompromisszumkész az ember” – vélekedik.

Állítja, ez egy legális és létező jó fórum,  – mégha nem is ez az egyedüli lehetőség –, nagyobb az esélyünk így párt találni, akár hajnali 1-kor is. „Ahogy megy előre az ember a korban, annál nehezebb, hiszen egyre több potenciális partnernek kötötték be már a fejét. A párkereső oldalaknak pedig az az előnye, hogy nagy valószínűséggel olyan emberek kerülnek össze, akik társat keresnek” – teszi hozzá az írónő, akinek újabb regénye várhatóan már karácsony előtt a boltokba kerül.

A készülő könyvről azonban csupán annyit árult el, hogy abban a mostani fővárosi helyszíntől kicsit messzebbre utazunk: a regényben ugyanis valamilyen úton-módon Balaton – amihez biztosan alapot ad, hogy most nyáron pár hetet Siófokon tölt majd a családjával –, valamint Kambodzsa fonódik össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik