Élet-Stílus

Íme, a legtutibb stresszűző mondatok!

boldog (boldog, )
boldog (boldog, )

Örökérvényűek, és mindig beválnak.

„Ne sírj, mert vége lett; örülj, hogy megtörtént!”

Dr. Seuss (amerikai mese- és forgatókönyvíró, karikaturista; A Grincs, A macska Le a kalappal! című filmek alkotója) ismerős szavai gyakran csengenek a fülünkben, és igazán stresszoldó hatásúak. Ez a pár szó arra emlékeztet bennünket, hogy egyszer minden jónak vége szakad, ám emiatt korántsem szabad csüggednünk. Könyveljük el tapasztalatnak, és éljük tovább az életünket.

„Holnap is nap lesz!” / „Holnap új nap virrad!”

Az egyik leggyakrabban bevett kifejezés, amelyet barátaink, ismerőseink rendszerint „előkapnak” a felvidításunkra. Nem lehet mindennap jó napunk; bele kell törődni, hogy néha nem megy minden a terv szerint. Majd holnap más lesz! – higgyünk benne.

„Ne aggódj az apró dolgok miatt!”

Szinte minden apróságon képesek vagyunk stresszelni, ez pedig teljesen felesleges. Természetesen a nagy dolgokat nem kell túlkombinálni, a kicsik miatt pedig egyáltalán nem érdemes aggódni.

„Ne aggódj, légy vidám!”

Mindenki ismeri Bobby McFerrin „Don’t worry, Be happy! című számát, amely akár a legjobb stresszűző zenének járó díjat is kiérdemelhetné. Ha idegeskedünk, azzal csak a duplájára növeljük a gondjainkat, tehát fogadjuk meg az énekes tanácsát: félre az aggódással!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik