Élet-Stílus

A világ 7 legdrágább utazása

luxus (luxus)
luxus (luxus)

Spanyolba mentek a szomszédék, de önnek csak horvátra van pénze? Ne csüggedjen, meséljen nekik olyan helyekről, ahová biztosan nem jutnak el! A hét legdrágább nyaralás, amitől garantáltan kinyílik a bicska a zsebében!

1. Egy hét Balin

Mindössze 500 000 forintba kerül egy hét a Nikko Bali Resort and Spa nevű, 6 csillagos hotelben, Indonézia eme gyöngyszemén. A félpanziós ellátásban bőséges büféreggeli és vacsora szerepel. Az ár nem tartalmazza a repülőutat Balira (ez körülbelül 400 000 forint), és a helyi programokat sem. Ha a szomszédoknak mesélnének valami fantasztikusat, semmiképpen ne hagyják ki Jatiluwih rizsteraszait, Ulu Watu sziklatemplomát és az ubudi majomerdőt.

Fotó: Northfoto

2. Kis világkörüli út

Csupán 2 millió forintba kerül, és garantáltan a sárga irígység és a ragya veri ki az összes szomszédját, amikor mesél róla. Az alig egy hónapos út során úgy utazhatja körbe a világot, hogy minden nagyvárosban csak egy-két éjszakát tölt. A meglátogatott városok: Kairo, Amman, Delhi, Peking, Hongkong, Tokió, Mexikóváros, Cancun, Lima, Machu Picchu, Rio De Janeiro, Madrid, Róma. Bónuszként az utas maga döntheti el, mikor akar elindulni.

Rio De Janeiro
Fotó: Northfoto

3. Nagy hajón, sok pénzért

A Queen Mary 2 nevű csodahajón hat napot tölthetünk a Csendes-óceánon, gyönyörködve a hullámokban, delfinekben és bikinis utastársainkban. A hajó az angliai Southamptonból indul és New Yorkba tart (úristen, a Titanic is errefelé közlekedett!!!). A hajón Canyon Ranch spa, kaszinó és hét étterem található. A legnagyobb duplex apartman privát erkéllyel, márvány fürdőszobákkal és inassal potom 5,1 millió forintba kerül.

Fotó: Northfoto

4. Királyi kényelem Dubaiban

Meséljen kedves barátainak a dubai Radisson Hotel Dubai Királyi Lakosztályában töltött egy hétről. Maga a lakosztály 273 négyzetméter, van benne két fürdőszoba, konyha, saját bár. A két hálószoba óriásméretű, csaknem öt négyzetméteres ágyain elképzelhetetlenül sok érdekes dolgot csinálhat (például ugrálhat is rajtuk!). Mindenképpen mondja majd el, micsoda kilátás nyílt a legendás Sheikh Zayed utcára, Dubai bevásárlóközpontjára. Az ára pedig mindössze 6 millió 100 ezer forint. Reggelit adnak.

Fotó: Radisson Hotel Dubai

5. Emeljük a tétet: irány Alaszka!

Egy egyhetes alaszkai hajókirándulás az Absinthe expedíciós jachton teljesen megváltoztathatja a természetfigyelésről alkotott képünket – írja a deluxe.hu. És gondoljanak bele, milyen jól hangzik majd mindez a mi szánkból, amikor a haveroknak mesélünk a gyilkosbálnákról, a Dall-féle barnadelfinekről és a púposbálnákról, amelyeket természetesen a saját szemünkkel láthattunk a Frederick fjordban. Az Absinthe egyébként épp tavaly egészült egy új luxuskabinnal (amelyet ugye mi is igénybe vettünk), valamint teljes wellness- és masszázsközponttal. Az alaszkai körúton egyszerre tizenketten vehettünk részt, kényelmükről pedig a 20 fős személyzet – köztük masszőr és séf – gondoskodik. Az egyhetes all-inclusive utazás főszezonban 71 millió forintba kerül. Ha szerénynek akarunk mutatkozni, utazhatunk szezonon kívül, alig 60 millióért.

Fotó: Shutterstock

6. A legdrágább magánjacht-utazás

A világ legdrágábban bérelhető hajója az Andreas Liveras görög vállalkozó tulajdonában lévő 90 millió dolláros szuperjacht, az Annaliese. A hajócskát napi több mint 24 millió forintért lehet bérbe venni. Ezért a pénzért viszont komplett fürdőrésszel felszerelt hajót kapunk, amiben márványból készült római fürdő, szauna és több gőzkabin is található. Van még neki helikopter-leszállója, konferenciaterme és mozija.

Fotó: Shutterstock

7. Aminél nincs drágább

Ha nagyon sokáig nem találkozunk szomszédainkkal, és nincs kedvünk magyarázkodni, bátran meséljünk nekik a Silversea Silver Whisper tengerjárón eltöltött csodás egy évünkről. A Six Star Cruises iroda csomagja másfél millió dollárba, vagyis csaknem 345 millió forintba kerül. Igaz, ezért a pénzért ketten utazhatunk.

Fotó: Whisper.com

A program rögtön a kedves vendég otthonánál kezdődik, ahonnan privát helikopterrel szállítják a minden kényelemmel felszerelt Boeing magángéphez, amelyen aztán az út Los Angelesbe viszi, a 124 napos, 28 országot (egyebek mellett a Maldív-szigeteket, Új-Zélandot és Malajziát is érintő) luxusút kiindulópontjához. Ahol esetleg autóra lenne szükség, ott csak és kizárólag sofőr vezette Rolls Royce Phantommal közlekednek. Az árban saját, személyre szabott inasszolgálat is benne foglaltatik, aki pedig úgy érzi, hogy ennyi neki nem elég, az némi ráfizetéssel elfoglalhatja a hajó két hálószobás, márvánnyal borított fürdőszobás, külön étkezős, verandás, saját báros királyi lakosztályát. Amikor pedig nem a hajón töltik a vendégek az éjszakát, akkor olyan luxusszállodák lakosztályaiban pihenhetnek, mint a Sunset Island (Miami) és a Beverly Wilshire (Los Angeles).

Kellemes utazást, ennek hiányában jó mesélést kívánunk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik