Élet-Stílus

Ön tudja, milyen egy magas fenntartású nő?

randevú (randi, )
randevú (randi, )

Készüljön fel: le fog esni a székről, ha megtudja, mit takar a kifejezés.

Pontosan úgy, mint a Laza-könnyed projekt napló szerzője, akit egy fiú ismertetett meg az angolszász származású szóval és jelentésével, aki azért szakított, mert barátnőjelöltje „magas fenntartású” (high maintenance) lett. Azaz nem hívta meg az étteremben, és elvárta, hogy kinyissák előtte az ajtót, sőt még azt is, hogy ajándékot kapjon a szülinapjára.

A szerző utánanézett az angolszász környezetben használt kifejezésnek:

„Ha ‘magas fenntartású’ lány vagy, akkor nagyok az elvárásaid (emberek, randik, életszínvonal), elvárod a tiszteletet, odafigyelsz a külsődre, szereted, ha a fiúd a kedvedre tesz, szereted az ajándékokat, szereted, ha sok időt és energiát fordítanak rád.”

Mint kiderült, a nyugati fiúknál ez a kifejezés ma az egyik első számú indok, ha szakításra kerül a sor, a lányok pedig rettegnek tőle. Ha valakire ráragasztják, azon levakarhatatlanul rajta marad. Nem csoda, hogy a nők többsége ma már inkább magának fizeti a randin a kávéját, az ételét és mindent, nehogy „magas fenntartásúnak” tűnjön.

Pedig, ahogy arra a blog szerzője is utal, nem így kellene lennie. Felidézi a lovagiasságnak hívott régi ismerőst, és a számtalan mesét, melyet végighallgattunk a gyerekkorunkban arról, hogy királyfik tűzön-vízen átverekszik magukat a királylány kezéért, amiket – úgy tűnik – mostanra sikerült teljesen elfelejtenünk. De nem csak a fiúknak, a lányoknak is.

Hogyan működik egy igazi férfi? És egy igazi nő? Kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik