Élet-Stílus

Újabb tabut dönt Terézanyu

anya-lánya (anya-lánya, )
anya-lánya (anya-lánya, )

A négyéves pályázat ezúttal az anya-lánya kapcsolatokat szedi ízekre.

Az idei Terézanyu pályázat szervezői igazi darázsfészekbe, egész pontosan családi fészekbe nyúlnak: a középpontba ugyanis az anya-lánya viszony kerül. Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója elmondta, az édesanyánktól kapott minta meghatározza egész életünket, de különösen gyermekünkkel való kapcsolatunkat. Ritkán beszélünk arról, hogy a bensőséges anya-lánya kapcsolat kialakításához gyakran feszültségekkel teli út vezet.”

A 2010 óta minden évben meghirdetett pályázatra tavaly csaknem 400 írás érkezett be az ország minden szegletéből. Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs vezetője úgy látja, ez a szám jól mutatja, hogy miért van szükség a kezdeményezésre. „ A mai nőknek irreális elvárásoknak kell megfelelniük, az elmúlt években azt láttuk, hogy mégis rengetegen éreznek lelkiismeret-furdalást, amiért nem tudnak nekik eleget tenni. A nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének elengedhetetlen része, hogy őszintén merjenek beszélni az őket érintő témákról, és így megtapasztalhassák, hogy nincsenek egyedül és nem maradnak magukra a problémáikkal.”

A pályázatok legfeljebb 5000 karakter terjedelműek lehetnek (szóközökkel együtt), és egyes szám első személyben kell íródniuk. A pályaműveket word formátumban a www.terezanyu.hu honlapon keresztül tölthetik fel a pályázók május 1-jéig. A „négykezeseket” is várják, amelyekben anya és lánya együtt írják le történeteiket. További információ és nevezés: kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik