Élet-Stílus

Rákosnak hazudta magát a drogért

A nagyanyja a házát is eladta, hogy pénzt adjon neki a kezelésekre.

Szégyellheti magát a 21 éves Brittany Ozarowski, akinek tettéről most már nemcsak egy ország, de egy egész világ tud. A fiatal heroinfüggő lány ugyanis valamilyen indíttatásból néhány éve úgy döntött, jó szándékú rokonaitól és ismerőseitől gyűjti be a szerre való pénzt. Mindezt a tudtuk nélkül.

Ehhez minden létező fórumon terjeszteni kezdte, hogy egy agresszív és súlyos rákfajta támadta meg, a szükséges életmentő gyógykezelésre, gyógyszerekre és táplálékkiegészítőkre pedig nincs pénze. Több se kellett a Long Island-i ismerősöknek, ahogy tudomást szereztek Britanny állítólagos betegségéről, szempillantás alatt összefogtak és több mint 20 helyi üzletben kitettek egy dobozt, amibe az adományokat gyűjtötték.

A lány a befolyt összeget az utolsó fillérig heroinra költötte. Néhány gyanakvóbb ismerősnek feltűnt, hogy a lány haja a kemoterápia ellenére sem hullik, rá is kérdezett erre, de Britanny leszerelte azzal, hogy speciális vitamint szed, ami megakadályozza a kopaszodást.

Nemcsak a környéken élő ismerősök, de a család is bedőlt a lány hazugságának: édesapja legalább 10 ezer dollárt adott neki a kamu kezelésekre, míg nagymamája eladta a házát is, hogy támogathassa unokáját.

Britannyt most vád alá helyezték és 24 rendbeli csalással vádolják. Végül úgy bukott le, hogy elfogadta egy alapítvány segítségét is, csakhogy az alapítvány képviselői az orvosával is szerettek volna egyeztetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik