Élet-Stílus

A pénz és a drogok miatt nem házasodunk

esküvő (esküvő, )
esküvő (esküvő, )

Egy új kutatás szerint az anyagi gondok, az ivás és a drogok miatt olyan kevés az esküvő.

A jelenség egyáltalán nem új keletű: Amerikában már az elmúlt 15 évben is megfigyelhető volt, hogy az alacsonyabb jövedelmű párok közül egyre kevesebben házasodnak, cserébe a gazdagabb házasokhoz képest többen válnak el.

Thomas Trail, annak a tanulmánynak a szerzője, ami közvetlenül az anyagi gondokat és a különféle tudatmódosítókat (alkohol, drog) teszi felelőssé a házasságok számának csökkenésért elmondta, az utóbbi időben a szövetségi kormány jelentős összeget, közel egymilliárd dollárt költött olyan kezdeményezésekre, amitől a házasodási ráta erősödését várták.

Kutatásuk során Floridában, Kaliforniában, New Yorkban és Texasban vizsgálódtak, és több mint 6 ezer átlagosan 45 éves embert kerestek meg telefonon, hogy kiderüljön, mi okozza a házasságok számának csökkenését. Kiderült, hogy a szegények pontosan ugyanolyan értékeket képviselnek a párválasztás során, ugyanolyan romantikus vágyakkal vágnak neki, mint a gazdagok. Csakhogy az anyagi gondok, a függőségek sok stresszt okoznak a kapcsolataikban, ami idő előtt véget vet kapcsolataiknak, sokszor a házasságaiknak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik