Élet-Stílus

Odavannak a nagy mellekért a szexista férfiak

mell (dekoltázs, )
mell (dekoltázs, )

A férfiaknak a nőkkel szembeni viselkedése jelentősen összefügg a kebelmérettel – derül ki egy friss amerikai felmérésből.

A Westminsteri Egyetemen végzett vizsgálat során 361 heteroszexuális, 18-68 év közötti férfi viselkedését vették górcső alá amerikai kutatók. Valamennyi kísérleti alanynak 5 eltérő mellméretű nő 3D-s képét mutatták meg, majd azt kérdezték a férfiaktól, melyiküket találják a legvonzóbbnak. Ezek után pedig felmérték valamennyi, a kutatásban részt vevő férfinek a nőkkel szembeni, esetleges ellenséges érzését; a férfi-nő közötti kapcsolatokhoz való hozzáállását; a nemi sztereotípiákhoz való viszonyát, illetve az esetleges szexista magatartását.

A felmérésből kiderül, hogy az alanyok 32,7 százaléka a közepes méretű kebleket találta a legvonzóbbnak, míg a legnagyobb melleket a férfiak 24,4 százaléka, a kicsi ciciket pedig a férfiak 15,5 százaléka részesítette előnyben. Mint a kutatók kiderítették, a nagy, illetve a szinte XXL-es méretű keblek preferenciája jelentősen összefüggött a szexizmussal, a nők tárgyiasításával, illetve a nőkkel szembeni ellenséges hozzáállással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik