Élet-Stílus

Ő a világ legjobb szakácsnője!

Santini (gasztronómia, )
Santini (gasztronómia, )

Egy olasz asszonyt választottak a kritikusok a világ legjobb szakácsnőjének.

A világ vendéglátóiparának vezetői képviselői, a The World’s 50 Best Restaurants “akadémia” tagjai szerint Nadia Santini a csúcs.

Pedig sohasem járt szakácsiskolába vagy bármilyen szervezett tanfolyamra, férje éttermet vezető nagyanyjától tanult meg sütni-főzni úgy, hogy három Michelin-csillaggal ismerték el tudását.

A tripla Michelint még 1996-ban kapta elsőként az olasz szakácsnők közül.

Santini egy kis észak-olaszországi faluban, a lombardiai Runatéban főz hagyományos olasz ételeket, ám némileg modernizálva. Férje famíliája nemzedékek óta szakácscsalád. Éttermük, a Dal Pescatore 1925 óta működik.
Nadia Santini csaknem 40 éve kezdett kuktáskodni benne, de már jó ideje ő a főszakács. A brit gasztronómiai szakfolyóirat szerint a rendkívül kreatív és innovatív Santini főztjére a legkritikusabb bírálók sem tudnak rosszat mondani.

Az elismerést első alkalommal, 2011-ben egy franciaországi vendéglő, a valence-i Maison Pic vezetője, Anne-Sophie Pic nyerte el, tavaly a San Sebastian-i (Spanyolország) Arzak étterem séfjét, Elena Arzakot díjazták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik