Élet-Stílus

Kitiltották a fogpiszkálót az étteremből

fogpiszkáló (fogpiszkáló, )
fogpiszkáló (fogpiszkáló, )

A fogvájóknak azért kellett eltűnniük az asztalokról, mert veszélyt jelentettek a tömésekre.

Nincs több fogpiszkáló, mert a vendégek megszúrják vele magukat és kipiszkálhatják a töméseiket – hangzott el az oldhami étterem igazgatójának szájából, amikor úgy döntött, inkább kitiltja a fogvájót, semmint még egyszer egy dühös vendéggel vitatkozzon a fogpiszkálók miatt.

Szerencsétlenségére nem sokkal később az étterem vendége volt az NHS egyik egészségügyi ellenőre és tanácsadója is, a 42 éves Joel Gordon. A férfi megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a vacsora végeztével a pincér nem hoz neki fogpiszkálót, a már említett okokra hivatkozva. A téma szakértőjeként azonnal kikelt magából és emlékeztette a pincért, hogy a hatályos szabályozásban nincs olyan vonatkozó rendelkezés, ami a vendég egészsége miatt tiltaná a fogpiszkálókat.

„Azt hiszem, az étterem vendégeinek nagy része el tudja dönteni, hogy kockáztat-e azzal, hogy elvesz egy fogpiszkálót, vagy sem. A kis pálcikáknak egyébként semmilyen egészségügyi kockázata nincs” – tette hozzá az ellenőr. Az oldhami Victoria Hotelben az incidens óta lecserélték a teljes vezetőséget, és a fogpiszkálókat is visszatették az asztalokra.

Nem a fogpiszkáló az egyetlen

Az éttermekből egyébként nem csak a fogpiszkálót száműzték már nevetséges ok miatt: egyre több helyen próbálnak megszabadulni a mobiltelefonoktól, mert az étteremben készült fotók, majd az internetre feltöltött fotók még ronthatnak is egy étterem forgalmán. Eközben másutt a gyerekeket próbálják kitiltani azért, mert az étteremhez nem szokott kicsik a hangoskodással és a randalirozással rontják az üzletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik