Élet-Stílus

A biztos haláltól mentettek meg ezer macskát

macska (macska, )
macska (macska, )

Az állatokat azután hagyták sorsukra, hogy az őket szállító kamion karambolozott.

A közel ezer szerencsétlen állatot a szállító cég negyven ketrecbe zsúfolta össze, majd egy kamion platóján indította útnak a kínai Guangdong városába, ahol – a vallomások szerint – egy étterem várta őket, hogy a húsukat felhasználják.

Csakhogy a macskákat szállító kamion karambolozott, majd felborult. A sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, ezért azonnal kórházba szállították, miközben a teherautót, így a ketrecbe zárt állatokat is sorsukra hagyták. Egy jólelkű rendőrtisztnek köszönhetik az életüket: Wang Yujing és néhány társa ugyanis azonnal posztolt az egyik népszerű mikroblog szájtra (a kínai Twitterre), olyan önkénteseket keresve, akik segítenének az állatok elhelyezésében.

A Care For Chinese Animals oldal szerint ezután több tucat helyi lakos érkezett a baleset helyszínére, hogy megmentsék az állatokat. Alkudozni kezdtek a macskákat értékesítő céggel az éhező és vészesen kiszáradt állatok megvásárlásáról. A cég szerencsére beleegyezett a mentésbe, így az állatokat megmentették. Nagy részüknek orvosi kezelésre volt szüksége, őket egy kínai állatvédő szervezet vette gondozásba, míg másokat a megmentőik vittek haza.

A helyi állatvédők már régóta tiltakoznak a rendszer ellen, hogy az éttermekben macskahúst is felszolgáljanak, eddig eredménytelenül, törvény ugyanis továbbra sem tiltja a gyakorlatot. Macskahúst egyébként nem csak Kínában, de a világ több részén is szívesen fogyasztanak, igaz, Kínában a legtöbbet: minden évben négymillió macskát áldoznak fel a gasztronómia oltárán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik