Élet-Stílus

Hogyan szórjuk el a lottónyereményt?

pénz (pénz, )
pénz (pénz, )

Egymilliárd kétszázmillió forintot kap az a szerencsés, aki vasárnap megnyerte a lottóötöst. Kábé egymilliárdot pedig az, aki a hatos lottót. Segítünk nekik pikk-pakk elkölteni a pénzt.

Befektetés, ingatlanvásárlás, vállalkozás. Hosszú távon talán megéri, ha valaki több mint egymilliárdot nyert az ötös lottón. De… Mi inkább abban segítünk, hogyan lehet egyik pillanatról a másikra, meggondolatlanul, haszontalanul, csak úgy elverni a lottópénzt.


Fotó: AFP

Üljön időgépbe, menjen Ciprusra!

Reggel jött a hír, hogy Cipruson a 100 ezer eurónál nagyobb bankbetétetek befagyasztják. Tehát ha felelőtlen lottómilliárdosok vagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint beülni egy időgépbe, az órát a múlt hét elejére tekerni, és irány egy ciprusi pénzintézet.

Vegyen három retikült!

Nagyjából 417 millió forintba kerül az a Hermes-féle aranyozott Birkin-táska, amelyet tervezője drágakövekkel turbózott fel. Ebből akár hármat is vehet a lottónyertes. Jön a húsvét, ajándéknak is kitűnő, de mivel előfordul, hogy négy évet kell várni, hogy a táska elkészüljön, érdemes az asszonynak 2017 húsvétjára megígérni.

Kóstoljon elefántürüléket és/vagy cibetmacskaköpetet!

Először is döntse el azt, hogy a világ legdrágább vagy majdnem legdrágább kávéját akarja iszogatni lottónyereményéből. Ha az, utóbbit – és ne adj isten, kedveli a cibetmacskákat –, akkor vegyen pár ezer kiló Kopi Luwakot. Ebből 100 gramm kb 80 dollár, és a cibetmacska gyomornedvétől olyen fincsi. Ám ha valaki az ormányosokra bukik, akkor ott van a Black Ivory nevű kávé. Ennek csészéje 50 dollárba, vagyis átszámolva 10 ezer forintba kerül. A Black Ivory keserű íze annak köszönhető, hogy thai elefánt gyomorenzimei lebontják a kávé fehérjéit. Az ormányosok ugyanis először lenyelik a kávészemeket, majd az ürülékükből összegyűjtött maradékból elkészítik e kellemes feketét.

A pandákat se felejtse!

Ha se az elefánt, se a cibetmacska nem kell, akkor ott a panda. És a tea. Állítólag még a rákot is gyógyítja az a kilónként nagyjából 19 millió forintért árult teafű, amelynek bukéját a pandamedvetrágya adja. A lottónyertes ebből is vehetne vagy 60 kilót.


Fotó: Northfoto

Csökkentse az államadósságot!

Február végén eddig soha nem látott magasságokba kúszott a magyar államadósság. Összesen 21 630 milliárd lett. Ebbe is ölhetné nyereményét a lottómilliárdos. Egy mozdulattal törleszthetné a magyar államadósság majdnem 1/21-ed részét! És akkor legalább nem Surján László vezetné a mesés nevű Összefogás az Államadósság Ellen Alap befizetőinek listáját.

Vegyen kutyát! Négyet.

A világ legdrágább kutyája átszámítva 300 millió forintot ér, pedig drágakő sincs benne (legalábbis gyárilag). A 11 hónapos Big Splash egy vörös tibeti masztiff. Gazdája egy kínai szénbáró, aki a kutyát 10 millió jüanért, átszámolva úgy 300 millió forintért vette. A magyar lottónyertes, ha szeretné, akár négyet is vehetne magának.

Segítsen! Fizesse ki a kormány sms-számláját!

A másfél héttel ezelőtti hóvihar kapcsán igencsak haszontalan, viszont meglehetősen sok sms-t küldött a Belügyminisztérium a magyar mobil-előfizetőknek. Hogy mennyibe került az autóban maradásra, majd kiszállásra buzdító üzenet, arról egyelőre nincs hír, de talán egymilliárdból kijön majd.

Vegyen egy teljesen indokolatlanul óriási aranyérmét!

53 centi, csaknem 100 kiló és 3,27 millió euróért vették meg. Három évvel ezelőtt kelt el az a Guiness Rekordok Könyvében is szereplő gigantikus aranyérme, amely a mostani árfolyamon számolva nagyjából egymilliárd forintot ér. A Kanadában gyártott érme egyik oldalán II. Erzsébet, a másikon pedig juharfalevelek vannak. Értelme semmi, de jó drága.

Segítsen a rezsicsökkentésben!

Nem tudjuk hogyan segíthetne a lottómiliárd a rezsicsökkentésben , de úgy érezzük, mostanában sokszor le kell írnunk ezt a szót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik