Élet-Stílus

Tilos az ölelés az általános iskolásoknak

ölelés, anya,  (ölelés, )
ölelés, anya,  (ölelés, )

A marylandi állami iskolából nemcsak az ölelést, de a szülinapi meghívókat és a tesókat is kitiltották.

Bár nem ez az első általános iskola, ami szokatlan szabályokkal szeretné biztosítani tanulóinak a nyugodt körülményeket, a marylandi intézmény valószínűleg minden eddiginél messzebbre ment azért, hogy megóvja a tanulói lelki egyensúlyát. A St. Mary’s County általános iskolájának legfrissebb házirendje szerint ugyanis tilos az ölelés. A látogatóba érkező szülőknek – miután átestek a hosszadalmas regisztrációs procedúrán – bele kell törődniük, hogy se saját, se ismerőseik gyermekét nem érinthetik meg. De nem csak az érzelmi megnyilvánulásokat kell mellőzniük: ha egyszer az iskolában vannak, a szülők nem fegyelmezhetik és nem szólhatnak rá a gyerekekre.

A tantestület emellett a házirendben rögzítette azt is, hogy a gyerekek nem hozhatnak az iskolába szülinapi meghívókat sem. Ezt azzal magyarázták, hogy sérülhetnek azok a gyerekek, akik nem kapnak meghívót.

És ha mindez nem lenne elég, a házirend előírja azt is, hogy az iskolában rendezett ünnepségekre a szülők kizárólag boltban vásárolt élelmiszereket – süteményeket, üdítőket – hozhatnak, saját készítésűt nem, azon ugyanis nincs feltüntetve, hogy milyen összetevőket tartalmaznak, így veszélyeztethetik az ételallergiában szenvedő gyerekek életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik