Élet-Stílus

Itt forgatták az új sikersorozatot

Nem is hinnénk, de még Tutankhamon fáraónak is köze van Downton Abbey-hez.

Február 10. óta már az egyik magyar csatornán is nézhetjük a Downton Abbey című sorozatot. Aki máris rajongója lett az angolok kosztümös szappanoperájának, akár élőben is megnézheti a legtöbb jelenetnek helyszínül szolgáló kastélyt, ráadásul a falain belül még egy egyiptomi kiállítást is megtekinthet.

Forrás: highclerecastle.co.uk

Csak egy órás vonatút Londonból, és máris Downton Abbey díszletei közé cseppenünk. A kosztümös sikersorozat több jelenetét ugyanis a Hampshire megyében található Highclere kastélyban forgatták. A szappanopera szerint ugyanis a főszereplő, az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói ebben a kastélyban élnek V. György brit király uralkodása idején.

A kastély 100 évvel ezelőtt Carnavon 5. grófjának tulajdonában volt, ő pedig nem más, mint Howard Carter, a Tutankhamon-sír felfedezőjének társa. Lord Carnavon finanszírozta ugyanis a Királyok völgyének ásatásait, és 1922-ben együtt hatoltak be a történelmi jelentőségű temetkezési helyre. Az ő emlékére a kastély jelenlegi lakói, Carnavon 8. grófja és neje pedig – akik csak időnként tartózkodnak a kastélyban – egy egyiptomi kiállítást nyitottak az épületben, bemutatva elődjük komoly régészeti tevékenységét.

A 300 szobás kastélyt, akárcsak a parkot egyébként esküvők, csapatépítő tréningek, illetve konferenciák helyszínének is le lehet foglalni. Aki viszont csak egy kastélytúrára fizetne be, hogy élőben lássa, hol is forgatták valójában kedvenc sorozatát, már előre lefoglalhat látogatási időpontot a nyári hónapokra, átszámítva mintegy 6 ezer forintért.

A kastély egyébként nagyon népszerű a filmturisták körében, évente mintegy 60-70 ezer látogató keresi fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik