Élet-Stílus

Megunta, hogy drága az étel, ezért soha többet nem eszik

Bár még csak 24 éves, az atlantai szoftverfejlesztő már most megelégelte, hogy rengeteg ideje és pénze megy el a főzés miatt.

Rob Rhinehart gyűlöl főzni: egyrészt azért, mert állítása szerint rengeteg idejébe kerül, hogy a konyhapult mellett ácsorog, másrészt azért, mert sok pénzt költ a hozzávalókra is. Épp ezért a 24 éves szoftverfejlesztő úgy döntött, előrukkol valamivel, ami helyettesítheti az ételt.

„Az ötlet akkor jött, amikor a családunk egyik idős barátja kórházba került. A férfi karjából egyik napról a másikra ment el minden erő, ami nehezítette azt, hogy a főzéssel boldoguljon. Néhány hónap múlva, hiába főztek neki a barátai, vészesen lefogyva hosszú időre kórházba került” – mesélte.


Forrás: vice.com

Rob ezután döntött úgy, hogy kitalálja az ételt, amit nem macerás elkészíteni, cserébe fedezi az egész napos vitamin és ásványi anyag szükségletet. Így készült el a Soylent névre hallgató ital, ami első ránézésre leginkább a nyers palacsintatésztára emlékeztet. Rob állítja, hogy a bizarr kinézetű keverék, amit 6 hét alatt fejlesztett ki, nemcsak tápláló, de finom is. A tervezéskor a fiatal gondosan ügyelt arra, hogy minden olyan tápanyag belekerüljön, amire egy felnőtt szervezetnek szüksége van. Vagyis: 200 gramm karbid, 50 gramm protein és 65 gramm zsír.

„Nem kenyérre van szükségünk, hanem karbidokra. Aminosavakra és nem tejre. Persze remek dolog olykor megenni ilyesmiket, de ezt nem mindenki engedheti meg magának, sőt olyan is van, aki nem kívánja ezeket az ételeket” – magyarázza Rob, aki úgy hiszi, ez utóbbiaknak segítség lehet a Soylent. Azt is elmondta, mivel bízik a termékben, ezért addig, amíg nem lesz több pénze ételre – vagy amíg nem lesz barátnője –, teljes egészében mellőzi a „hagyományos” ételeket, és csak ezen fog élni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik