Élet-Stílus

Budapest újra a borvilág központja

bor (bor, )
bor (bor, )

Negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a régió egyik legnagyobb boreseménye, a VinCE Budapest.

160 kiállító több mint 1000 borát kóstolhatják meg a szakma képviselői és a borkedvelők. Vendégségbe érkezik többek között James Bond pezsgője, díjnyertes kínai és indiai borok, illetve a Flying Culinary Circus. A kontinensen egyedülálló módon egyszerre 10 Master of Wine teszi tiszteletét. Ők a borvilág elit szakértőinek legjobbjai.

Óriási érdeklődés mellett vette kezdetét pénteken a színes forgatag, amely immár negyedik alkalommal nyújt felejthetetlen illatokat, ízeket és élményeket a kilátogatóknak. Számos szakmai képzés a laikusok számra kulcsot ad a borvilág rejtett zugaihoz, hisz szakértők vezetésével barangolják be a borvilágot.

A szakmai vendégek a mesterkurzusok révén olyan ismereteket sajátíthatnak el, melyekkel sikeresen vehetik fel a harcot a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben a külföldi konkurenciával.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a borfesztivál jegyei már csak korlátozott számban kaphatóak a helyszínen. Szombatra teltház várható. A háború sújtotta területek borait vagy a norvég séfcsapat, a Flying Culinary Circus előadását is megtekinthetjük; a skandináv séfek megmutatják, milyen ízekkel kápráztatták el Mel Gibsont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik