Élet-Stílus

Nem szállt fel a gép, hogy a fiú elköszönhessen édesanyjától

repulogep(210x140)(11).jpg (repülőgép)
repulogep(210x140)(11).jpg (repülőgép)

Ha a férfi lekési a járatot, nem tud elköszönni haldokló édesanyjától.

Kerry Drake január 24-én kapta meg a rossz hírt: édesanyja állapota, miután már több éve szenvedett súlyos ízületi gyulladásban (reumatoid artritiszben) rosszra fordult, haldoklik. A San Franciscóban élő férfi azonnal jegyet váltott a legközelebbi repülőgépre, hogy időben hazaérhessen.

Csakhogy édesanyja texasi kórházába egy átszállással tudott csak eljutni: az első repülőgép pedig jó negyven percet késett, így Kerry biztosra vette, hogy lekési a houstoni csatlakozást. Elsírta magát, mire a Houstonba tartó gép egyik stewardesse biztosította arról, hogy mindent megtesznek, hogy elérje a csatlakozást – mesélte később könnyekkel küszködve a CNN-nek.

Miután leszállt az első gépről, Kerry lélekszakadva rohant a másikhoz, amikor a hangosbemondóban meghallotta saját nevét: „Mr. Drake, már vártuk önt.” Mint később kiderült, a stewardess értesítette a pilótát, aki rádión kapcsolatba lépett a Houstonból Texasba tartó járat legénységével, és megkérte őket, hogy a körülményekre tekintettel, várjanak a felszállással.

Kerry végül időben eljutott édesanyjához, akinek aznap éjjel még volt egy tiszta pillanata, így azt is láthatta, hogy fia mellette van. Másnap reggel halt meg. Kerry csak ezután döbbent rá, mennyi mindent köszönhet az United Airlines munkatársainak, ezért még aznap írt nekik, hogy megköszönje a pilóta és a stewardess segítségét.

A légitársaság képviselője később elmondta a CNN-nek, hogy az ehhez hasonló esetek nagyon ritkák, a személyzet dolga ugyanis az, hogy minden körülmények között próbálják meg magukat a lehető legpontosabban tartani a menetrendhez. A légitársaságok ugyanis versenyeznek egymással abban a tekintetben is, hogy mely gépek érkeznek meg a legpontosabban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik