Élet-Stílus

Reverendára cserélték a csillogást

Egy brit nemes, egy titokzatos amerikai és egy ukrán milliomos is az indiai vallásnak szentelte magát.

A báró úr rasztát növeszt

Unta volna a kínai szakot az Oxfordon, ezért a szanszkritot választotta Walthamstrow ötödik bárója, Sir James Mallison. A brit nemes azóta már Indiába költözött, rasztahajat növesztett és egy, a Himalájában üzemelő, siklóernyőztetéssel foglalkozó cégből él. Nem mellesleg oszlopos tagja India vallási közösségének.

Otthagyta a kommunizmust

Az orosz milliomoscsemete, Valerij Viktorovics Mintsev a szabadságot keresve jutott el a szerzetességig. Az útja egyáltalán nem volt egyszerű: egy nyomdász, nem mellesleg szovjet kommunista párttag apa mellett hosszú évekbe telt, mire megtalálta a saját hangját és az utat hozzá. Először akkor bukkant a nyomára, amikor Kijevben tanulta a hidegháborús politikát.

Az egyik órán ugyanis megtudta, hogy közös népcsoporttól származhatott az orosz és az indiai nép. „Mi más magyarázná, hogy számos orosz nevezetességet indiai istenek után neveztünk el?” – tette fel a kérdést a BBC riporterének. És hogy végül mi vitte Indiába, a szerzetesek közé? Egy Pilot Baba nevű szerzetes, akivel 2006-ban találkozott. A férfi, aki korábban az indiai légierő pilótája volt, megismertette vele a hindu vallást, Valerij pedig csatlakozott, mert saját bevallása szerint itt találta meg azt a szabadságot, amit keresett.

Hátrahagyta régi énjét

A titokzatos kaliforniai Baba Rampuri pedig olyannyira hátrahagyta múltját, hogy arról még legközelebbi barátaival és rendtársaival sem hajlandó beszélni. Rampuri eredeti nevét állítólag még azok sem tudják, akik 1970-es érkezése óta ismerik.

Az amerikai férfi teljesen beolvadt új családjába, és az egyik legsikeresebb hindu szerzetes lett: az első a nyugatiak közül, aki bekerülhetett a Juna-rendbe, a 13 legerősebb hindu vallási rend egyikébe. 2010-ben a nemzetközi kápolna egyik apátja lett, azóta pedig ő az, aki adományokat toboroz a rend közösségi oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik