Élet-Stílus

Mutassa a talpát, megmondjuk, hogy van!

talp (talp)
talp (talp)

Egy jó szakember pontosan látja a talpunkból, hogy milyen testi-lelki betegségben szenvedünk.

A reflexológiát sokan a talpmasszázzsal azonosítják, holott ennél lényegesebb többet nyújt a módszer: mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit, megelőzésre is alkalmas, és felpezsdíti az egyes renyhén működő szerveket is. Ez a módszer a világ szinte minden táján ismert, ezért lehetnek az irányzatok közt különbségek, de az alapvető szervek és szervrendszerek elhelyezkedése minden talptérképen azonos – kezdi Baki Mária reflexológus, reflexológia-oktató.

„A masszázs a reflextevékenységre épít, ami azt jelenti, hogy egy pont ingerlésével a szervezeten belül máshol érünk el automatikus ingerválaszt. És mivel a talpon lévő reflexzónákon keresztül tudunk a legintenzívebben hatást kifejteni az egész szervezetre, ezért leginkább a talpmasszázst nevezik reflexológiának, de ide sorolhatjuk például a kéz- vagy fülmasszázst, az akupresszúrát is. Ez a kiegészítő (komplementer) gyógymód a nem orvosok által is művelhető természetgyógyászati ágazatok egyike, de elvileg csak az orvos által korábban felállított diagnózis alapján kezdhető meg a kezelés. E nélkül csak úgynevezett frissítő, közérzetjavító talpmasszázs végezhető” – mondja a szakember.

Ideális esetben a reflexológiának nagy szerepe van a prevencióban, ám sajnos a legtöbb ember csak akkor jut el talpmasszőrhöz, ha már beteg, sőt esetleg már évek óta küzd a problémáival. Minden kezelést megelőz egy állapotfelmérés, amely után nagyjából megállapítható, hogy hány alkalomra lesz szükség. A talpon található elváltozásokból, lerakódásokból – amelyek érzékelése tanulás és tapasztalat eredménye – a szakember maga is következtet a páciens állapotára. A masszírozás hatására a szervek energia- és vérellátottsága javul, a szerv működése harmonizálódik, és a talp reflexzónáiban érzékelt elváltozások megszűnnek.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Forrás: Mutassa a talpát, megmondjuk, hogy van! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik