Élet-Stílus

Ezek az ételek vezetnek a gyerekkori elhízáshoz

Bár ma már a gyerekek elhízása állandó téma, a szülők még mindig csak keveset tesznek, ha a megelőzésről van szó.

A gyermekek ízlése könnyen formálható, főként kiskorukban. Persze, sok anyuka elköveti azt a hibát, hogy gyermekének csak olyan alapanyagokat és ételeket ad, amit ő maga is szeret, de a megfelelő étrend kialakításában nem ez a helyes út. A kisgyermekekkel érdemes mindenféle ízt megkóstoltatni, hiszen ezzel fejlődik ízlelésük és ízlésük is, de ami ennél is fontosabb, a fejlődéshez szükséges tápanyagokhoz változatos formában jutnak hozzá. A gyermekek ízlésének formálása valóban a szülők feladata, de nem a saját kedvenceknek, hanem a változatos és tápanyagban gazdag ételeknek a megmutatása legyen a kitűzött cél.

A ló másik oldala

Ugyanakkor abba a hibába se essünk belőle, hogy gyermekeinket óvjuk a csokoládétól, és az édességektől, cukros italoktól, amivel nagymama mindig teletömi a kedves kis unokát, ha a szülők pár órára vagy napra rábízzák. Ha nagy ritkán a mama megkínálja a gyermeket ezekkel az egészségesnek valóban nem nevezhető ételekkel, nem kell kétségbeesni. Ha a mindennapokban a gyermek ezeket nem fogyasztja, és kiegyensúlyozott, változatos az étkezése, semmi baja nem lesz tőle, még csak rászokni sem fog. De a problémát nem ez jelenti, hanem az idő hiánya, és rohanó életünk.

Ha visszaáll a régi rend

Ahogyan a gyermek cseperedik, és minden visszaáll a régi kerékvágásba, azaz az anyuka visszamegy dolgozni, a gyerekek pedig bölcsődébe, óvodába kerülnek, a főzésre és a gyerekek, no meg a család megfelelő étkezésére jut leginkább idő.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Forrás: Ételek, amik gyermekkori elhízáshoz vezetnek (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik