Élet-Stílus

Hat betegség, hat étrend

A gyógyszerek mellett ma már egyre nagyobb szerepet kap az egészséges étrend és az alternatív gyógymódok alkalmazása is az egyes betegségek kezelésében.

A komplementer medicina fogalma egyre inkább kezd elterjedni hazánkban is, mely a hagyományos klinikai orvoslás mellett az egyéb alternatív módok alkalmazását is figyelembe veszi. A különböző egészségügyi problémák kezelésében fontos szerep jut az egészséges, teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálkozásnak is, mely zöldségekben, gyümölcsökben bővelkedik. Nem is gondolnánk, hogy a megfelelő étkezés mennyi mindenre lehet gyógyír! Nézzünk hát néhány általános egészségügyi problémát, melyekben a táplálkozás fontos szerephez jut!

Stressz

Mai rohanó világunkban sajnos egyre több probléma vezethető vissza a tartós stresszre. A sok munka, az otthoni és a munkahelyi megfelelés, és a családról, a gyerekekről való gondoskodás állandó nyomást gyakorolhat ránk, de egy váratlan kellemetlenség, vagy plusz munka is stresszel járhat. Ha ez a nyomás tartósan jelen van életünkben, fontos, hogy idegrendszerünket ne ingereljük csípős, fűszeres ételekkel, koffeinnel, alkohollal, mert ezek a tünetek fokozását eredményezhetik. Ugyanakkor fontos a sok folyadékfogyasztás, a nyugtató gyógyteák alkalmazása, valamint a mozgás is, mellyel a feszültség nagy része könnyen levezethető.

Fejfájás

A fejfájás sokszor mindenféle előjel nélkül tör ránk, és sokszor a fájdalomcsillapítók használata a leggyorsabb, leghatékonyabb megoldás ilyenkor. A sok folyadék, lehetőleg víz fogyasztása ebben az esetben is áldásos lehet, valamint lélegezzünk mélyeket, és menjünk ki egy pár percre a friss levegőre.

Ha kíváncsi, hogyan gyógyítják az ételek a felfázást, kattintson ide.

Forrás:

6 betegség, 6 étrendi ajánlás (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik