Élet-Stílus

Bármikor felütheti a fejét a candida

Ezért érdemes odafigyelnünk a szervezetünk egyensúlyára.

Sokunknál jelentkezhetnek olyan, egymástól függetlennek tűnő panaszok, melyeknek okát és hatékony kezelését gyakran homály fedi. A kellemetlenségek csak fokozódnak, a közérzetünk romlik, és a környezetünk nem érti a problémánkat.

Ha a sors egy candidiasis gyógyításában jártas szakemberhez vezérel minket, szerencsénk lehet. Hosszú idő után eljuthatunk a felismeréshez, és megszabadulhatunk a kínzó tünetektől.

A rohanó életmód következménye

A Candida albicans egy élesztőgomba fajta, mely mindannyiunk bőrén, nyálkahártyáján és bélcsatornájában megtalálható. Ha a szervezetünk harmóniában, egyensúlyban van, és nem érik leterhelő külső hatások, ez a gomba nem képes elszaporodni. De hányan is vagyunk, akik elmondhatjuk magunkról, hogy életvitelünk kiegyensúlyozott, stresszmentes és egészséges? A rizikó tehát, hogy Candida által megbetegedjünk, sajnos a legtöbbünk esetében jelen van.

Hajlamosító tényezők

  • A rendszeres, nem indokolt antibiotikus kezelések megzavarják a normál bélflóra működését, melyek emésztési nehézségekhez, bélbetegségekhez, candidiasishoz vezethetnek.

  • A szteroidok és a kemoterápia gyengíti az ellenálló képességünket, ezért ilyen kezelések után fokozott hangsúlyt kell kapnia az immunerősítésnek és bélregenerációnak.

  • Az antibakteriális (baktériumölő) tisztálkodási szerek (pl. bizonyos szappanok, tusfürdők) rontják bőrünk természetes védekező képességét, ezért gombás elváltozások üthetik fel a fejüket a körömágy, fejbőr, hajlatok vagy a nemi szervek tájékán.

Ha szeretné tudni, még milyen tényezők teszik fogékonnyá a gombatámadásra, kattintson ide.

Forrás: A candida bármikor felütheti a fejét (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik