Élet-Stílus

Kontaktlencse miatt vakult meg

kontaktlencse (kontaktlencse, )
kontaktlencse (kontaktlencse, )

A pórul járt nő azt állítja, hogy a neten vásárolt kontaktlencsétől kapta a gombát, ami miatt elvesztette egyik szemét.

A 42 éves Jacqueline Stone 17 hetet töltött kórházban azután, hogy egyetlen napig kontaktlencsét viselt, amit a neten vásárolt. Jacquie a The Sun című brit lapnak elmondta, a lencséket egész nap kényelmetlennek érezte, ám végül csak a nap végén vette ki.

Az egyik lencse hozzáragadt a szeméhez és csak nehezen tudta kivenni. Néhány nap múlva Jacquie kezdett homályosan látni a bal szemére – amihez a lencse hozzáragadt – ezért azonnal orvoshoz ment, ahol szemcseppet kapott a homályos látására, majd hazaküldték. A matektanárként dolgozó nő két nap múlva szörnyű fájdalmakkal ment a helyi kórház sürgősségi osztályára, ahol az orvosok még több szemcseppet adtak neki.

A kétgyerekes anya ekkor már érezte, hogy a szemében gyűlik a genny, de hiába mondta az orvosoknak, senki nem vette komolyan. „Egészen addig, míg a góc fel nem robbant. Kétszer szültem, de az a fájdalom semmi nem volt ahhoz képest, amit akkor éreztem” – meséli a nő, akit ezután kórházról kórházra küldtek, mire sikerült kideríteni, hogy fuzárium gomba támadta meg a szemét.

Már hiába operálták meg, hogy eltávolítsák a fertőzést, a nő szeme menthetetlen volt. Az orvosoknak el kellett távolítaniuk. Miután elhagyta a kórházat Jacquie feljelentette a kontaktlencséket forgalmazó céget, mert szerinte a lencséktől kapta a fertőzést, ami miatt elvesztette a szemét. A cég, bár sajnálja a történteket, nem tartja magát felelősnek, ők ugyanis biztosak benne, hogy a lencsék akkor is, és most is megfelelnek az egészségügyi előírásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik