Élet-Stílus

Ezeket ne válasszuk az étteremben

Az étlapon szereplő finomságoknak nehéz ellenállni, néha mégis érdemes.

Kétfajta ember létezik. Az egyik, ha étterembe megy, szeret újfajta ételeket kipróbálni, míg a másik inkább a hagyományos, jól bevált ételeket választja, mondván, azt biztosan nem lehet elrontani. Bármelyik csoporthoz is tartozzunk, néhány étellel nem árt óvatosnak lenni, mert felesleges kalóriákat és túl sok zsírt tartalmazhatnak. Persze ez sokszor fel sem tűnik nekünk, hiszen az ételek köszönhetően a megfelelő marketingnek – igencsak kacifántosan vannak elnevezve. Nézzük a legveszélyesebb kifejezéseket!

Bundázott

Avagy panírozott ételek, amelyek az egyik legegészségtelenebb kategóriát képviselik. Ugyanis a tojásos-lisztes-zsemlemorzsás (adott esetben) panír megemésztése igen nagy feladat elé állítja emésztésünket, akár több órára is lekötve energiánkat. A bunda ráadásul rengeteg zsírt képes felszívni, melynek nagy része felesleges szervezetünk számára.

Tempura

Ezzel a kifejezéssel elsősorban japán, thai, távol-keleti éttermekben találkozhatunk. A bundázott kifejezés távol-keleti megfelelője. Főként rák-, zöldség- vagy csirketempura kapható, melyet valamilyen szószban kell megmártani, és úgy elfogyasztani. Fentieknek megfelelően inkább ezt is hagyjuk ki.

Mázas

Ami annyit jelent: sziruppal bevonva, meglocsolva. A máz többnyire cukorszirupból készül, jobb esetben mézből. Húsok ízesítésére, fényezésére használják, de sokszor feleslegesen más irányba viszi el az étel ízét, és ráadásul plusz kalóriákat is tartalmaz. Cukrot együnk a desszerttel, ne a főétellel! Mindennek megvan a maga helye és szerepe!

Ha szeretné tudni, még mivel kell vigyáznia, kattintson ide.

Forrás: Ilyen ételeket ne válasszon az étteremben! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik