Élet-Stílus

Szívbetegeket menthet egy kapszula

paradicsom (paradicsom, )
paradicsom (paradicsom, )

Ha nem szeretne az egészsége miatt naponta három kiló paradicsomot enni, akkor ezt a szert önnek találták ki.

Mi lenne, ha a paradicsom héjában található jótékony hatóanyagokat egyetlen pirulába zárnánk és így mindenki élvezhetné a növény jótékony hatásait? A szívroham és agyvérzés megelőzésére alkalmazható étrendkiegészítő jelenleg tesztelés alatt áll.

A Cambridge Egyetem tanulmányai szerint a koncentrált likopint tartalmazó kapszula javítja a véráramlást és az erek belső szerkezetét a szívbeteg páciensek esetében, valamint 50 százalékkal növeli az artériák rugalmasságát is. A kutatási adatok alapján úgy tűnik, a szer csökkentheti a Nagy-Britanniában évi 180 ezer halálesetért felelős szívbetegségek által okozott sérülések mértékét, valamint a halállal végződő agyvérzések számát (évi 49 ezer haláleset). A kutatók remélik, hogy a szer segíthet a reumás ízületi gyulladással és a cukorbetegséggel küzdő pácienseken is, valamint lassíthatja a daganatos betegségek terjedését.

Egy kapszula annyi hatóanyagot tartalmaz, amennyihez csak három kilogramm érett paradicsom elfogyasztásával juthatnánk. Korábbi kutatások megmutatták, hogy a mediterrán típusú, paradicsomban, halakban, zöldségekben, olajos magvakban és olívaolajban gazdag étrend miként segíthet a koleszterinszint csökkentésében, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Ha szeretné tudni, hogyan tesztelték a kapszula hatékonyságát, kattintson ide.

Forrás:

Kapszula mentheti meg a szívbetegeket (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik