Élet-Stílus
eper (eper, )

Ha nő, ezért egyen minden nap epret

Már heti három adag eper csökkenti a szívroham kockázatát. Különösen a nőknél.

A bogyós gyümölcsök titka a növényi flavonoidok, melyek számos más gyümölcsben és zöldségben – például a szőlőben, a szederben, a padlizsánban –, sőt a csokoládéban is előfordulnak. A szóban forgó flavonoidok alosztályához tartozó antociánok segíthetik az artériák tágulását, emellett ellensúlyozhatják a plakkok lerakódását az erekben – olvasható a Harvard és a Kelet-Angliai Egyetem szakembereinek tanulmányában.

„Az áfonyát és az epret könnyen be lehet illeszteni a nők heti étrendjébe. Ez az egyszerű étrendváltozás jelentős hatással van a megelőzési erőfeszítésekre” – hangoztatta Eric Rimm, a tanulmány egyik szerzője, a Harvard vendégprofesszora, aki hozzátette, hogy a gyümölcsöknek még a fiatalkori fogyasztása is csökkenti a szívroham veszélyét az élet későbbi szakaszában.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.